HORARI:
Dll a Dj de 08h a 13h i de 15 a 19h
Dv de 08h a 17h
TRUCA ARA:
972 26 15 30

Vacances en família – Consells per a un bon viatge

Vacances en família – Consells per a un bon viatge

Les vacances de Setmana Santa estan a la volta de la cantonada. Encara que també és bona idea aprofitar qualsevol cap de setmana per visitar una nova destinació. Per gaudir al màxim les teves vacances en família, segueix aquests consells per a un bon viatge.

Gran part dels desplaçaments en vacances o en escapades de cap de setmana o ponts es realitzen amb cotxe. Ja sigui un desplaçament de mitja distància o un trajecte llarg, sempre cal portar el cotxe en bon estat i seguir alguns consells per a un bon viatge que et permetin gaudir de les teves vacances en família al màxim.

Algunes de les recomanacions més importants que has de tenir en compte abans d’emprendre un viatge són: informar-se sobre l’estat de les carreteres i les condicions meteorològiques, menjar lleuger, descansar bé abans de sortir i parar a descansar cada dues hores com a mínim durant el trajecte . Aquest últim consell et permetrà estirar les cames i millorar la circulació, dos aspectes molt importants per reduir el risc de fatiga.

El cotxe en perfecte estat

  • Motor: és fonamental que les bugies i la corretja de distribució estiguin en bon estat. Si el viatge que es va a realitzar és d’uns mil quilòmetres aproximadament, és recomanable canviar l’oli i el filtre abans d’emprendre la marxa per evitar danys en el motor.
  • Pneumàtics: s’ha de comprovar que el dibuix està ben definit i que l’esquerda no sigui inferior a 1,6 mil·límetres. Això significarà que les rodes estan en bon estat. A més, has de vigilar que tinguin la pressió adequada a la càrrega que portis, com dictamina el fabricant.
  • Frens: comprova també l’estat dels discos, el líquid i les pastilles. Si has detectat que en frenar sona un soroll metàl·lic, és que estan desgastats i caldrà canviar-los.
  • Amortidors: per evitar ensurts, com ara perdre el control en les corbes quan el cotxe va carregat, has de comprovar que els amortidors tinguin la flexibilitat necessària.
  • Llums: revisa els llums i no portis cap fosa. Per prevenir, és recomanable portar un joc de llums de recanvi per si el necessites.
  • Nivells: revisa si la càrrega de la bateria, el nivell d’aigua i d’oli (en fred) són correctes. Comprova també el nivell d’altres líquids com el dels frens, l’anticongelant o el eixugaparabrises.

També és fonamental preparar la càrrega del cotxe perquè no afecti l’estabilitat ni la seguretat dels ocupants. Per a això, hauran d’anar les maletes més grans i dures sota (més a prop del centre de gravetat) i les toves i més petites a sobre. No portis res solt pel habitacle, ja que un objecte solt pot sortir disparat en cas de patir una col·lisió.

En el cas de viatjar amb animals, aquests han d’ocupar la part de darrere del cotxe i anar col·locats en un trasportín si són petits o de mida mitjana. No obstant això, si la teva mascota és gran, ha d’anar amb un cinturó de seguretat homologat i en un seient separat del conductor, també en els seients del darrere. Això ajudarà a que l’animal de companyia no suposi una distracció i vagi prou segur per si ocorregués un accident.

Elements necessaris

Sempre que vagis a fer un viatge no oblidis portar diners en efectiu, un telèfon mòbil amb la bateria carregada i la documentació del cotxe. De la mateixa manera, també és fonamental tenir la ITV i l’assegurança en regla, així com el teu permís de conduir.

També és obligatori portar en el vehicle una armilla reflectant i com a complement per si passés alguna emergència, també és aconsellable comptar amb una manta, una llanterna i un mapa.

Viatjant amb nens

Si viatgen infants al cotxe, és fonamental que vagin amb un sistema de retenció infantil homologat, correctament col·locat i adequat al seu pes, alçada i edat.

És obligatori portar el nen en els seients del darrere i en el sentit contrari de la marxa, sempre que la cadira ho permeti (i fins als 18 mesos com a mínim). Aquesta norma és una excepció quan a la part de darrere ja viatgin altres menors, en aquest cas la cadireta haurà d’ocupar el seient del copilot amb el coixí de seguretat desactivat i en sentit contrari a la marxa.

Recorda que un sistema de retenció infantil mal instal·lat no complirà la seva funció adequadament. A més, el cinturó de seguretat mai pot anar per sobre del coll i la banda horitzontal ha d’anar el més ajustada possible al maluc.

Els nens de menys de 135 centímetres d’altura no podran anar al seient del davant, sempre que puguin fer-ho al darrere (el central és el més segur, ja que en cas d’accident és el que queda més protegit). A partir dels 135 cm d’alçada (encara que siguin menors de 12 anys), poden viatjar davant i utilitzar els propis cinturons de seguretat per a adults.

Amb aquests consells per a un bon viatge, les teves vacances en família seran una experiència inoblidable. A més, per aportar un extra de protecció, el t’ofereix totes les cobertures necessàries per fer front a qualsevol imprevist o incident que es produeixi durant els desplaçaments.

Font: Motor Mapfre

Posted ByJaisaOnmaig 3,2016

Jaisa