HORARI:
Dill a Div de 08:00h a 20:00h
Diss de 08:00h a 13:00h
TRUCA ARA:
972 26 15 30

Deu mals hàbits que fan patir al teu cotxe

Deu mals hàbits que fan patir al teu cotxe

1. No realitzar el manteniment

Encara que anar al taller no sigui precisament un dels plans més desitjables que se’t puguin ocórrer en termes econòmics, la veritat és que a la llarga aquestes visites et faran estalviar diners. Canviar l’oli, els filtres o els líquids amb regularitat t’ajudarà a evitar avaries i mantenir viu el teu cotxe per més temps.

2. Fer servir pneumàtics gastats

Com recorden des de Das WeltAuto, si els teus pneumàtics estan massa desgastats (el relleu està per sota de l’1,6 mm), massa inflats o desinflats et jugues més d’una avaria mentre poses en perill la teva seguretat i la de els que t’envolten. Portar pressions adequades farà que es desgastin menys, que consumeixis menys gasolina i que, per tant, estalviïs diners.

3. No rentar el cotxe amb freqüència

Mai deixis que el teu cotxe estigui tan brut com per escriure missatges sobre la carrosseria. Aquest pols, i altres factors exteriors, deterioren la pintura i acaben deixant-pàl·lida i descolorida. Mantenir el cotxe net no només és qüestió d’higiene, sinó de conservació i fins de seguretat: amb els vidres bruts (també per dins) la visibilitat perd molts sencers.

4. Conduir a cop de accelerada

Conduir donant accelerades o amb el motor molt alt de revolucions consumeix més combustible i, a la llarga, farà que motor, transmissió i frens es deteriorin més ràpid del normal.

5. Conduir a baixes revolucions

Encara pitjor que conduir a altes revolucions, ja que farà treballar al motor sense voltes suficients per arribar al seu parell màxim, causant problemes en el cigonyal, les bieles, els coixinets de biela i la bancada. A sobre de mals, en els dièsel moderns limita l’eliminació de partícules del catalitzador i del filtre corresponent, acumulant més carbonissa que impedirà a la mecànica ‘respirar’ adequadament.

6. Anar a reserva

En els automòbils amb injecció electrònica la bomba de combustible està submergida en el tanc. Cal mantenir el nivell de carburant per garantir la lubricació i el refredament d’aquesta.

7. Abusar dels frens

Trepitjar el pedal del fre de forma perllongada en baixades accelera el desgast de pastilles i discos, provoca deformacions en els últims i provoca vibracions sobre el volant. Compensa millor utilitzant relacions de canvi o marxes curtes (fre motor).

8. Abusar de l’embragatge

Trepitjar l’embragatge a cotxe aturat produeix friccions internes que afecten al disc i a totes les peces associades, provocant un desgast prematur. I el mateix en el cas d’aquells que circulen amb el peu parcialment recolzat sobre el pedal d’aquest mecanisme.

9. L’arrencada en fred accelerant

El motor requereix alguns segons perquè l’oli, allotjat al càrter, arribi al circuit i arribi a la temperatura adequada. L’ideal és esperar un minut abans de començar a circular i anar accelerant de manera progressiva, per evitar desgastos i gripatges d’òrgans mecànics. Evita supear 2.500 rpm durant els primers mintuos de marxa.

10. Ull a les vorades

Procura no deixar el cotxe estacionat sobre de vorades, pràctica que pot danyar els pneumàtics, les rodes i la suspensió pel pes del cotxe. I en estacionar vigila no colpejar la vorada amb les rodes, el que farà malbé gomes (perdent resistència als rebentades) i llantes, i podrà desequilibrar l’amortiment.

Posted ByJaisaOnsetembre 22,2016

Jaisa